Beweeg naar balans

Inspiratie

Als mensen weer in beweging komen en vanuit intuïtie gaan leven, groeit het  vertrouwen in de alledaagse veranderlijke dynamiek en zijn we minder bezig controle te houden, te beredeneren wat er gebeurt. Dan ontstaat er meer ruimte om te voelen en open te staan voor wat zich spontaan aandient op ons levenspad.  Problemen die zich niet laten veranderen durven we los te laten, zodat er meer energie overblijft om datgene te gaan doen waar men echt voldoening uithaalt en blij van wordt!

Visie & Missie

Onze prestatiemaatschappij eist zijn tol en stress lijkt volksziekte nummer één te worden.  Volwassenen maar ook steeds meer jongvolwassenen en kinderen krijgen te maken met burn-out verschijnselen die medicamenteus behandeld worden. Naar mijn overtuiging willen mensen niet langer lijdzaam toekijken en een speelbal worden van hun overvolle agenda en gejaagde leven. Wat mij drijft is de ervaring dat het anders kan, als mensen maar een alternatief aangereikt krijgen. Een fijne boswandeling, een mooi stuk muziek luisteren of een boek lezen zijn manieren om tijd en aandacht te geven aan jezelf en niet geleefd te worden. 

Als “kind van deze tijd” voel ik mij verbonden met hen die de gevolgen van stress dagelijks ervaren en de impact die dit op hun leven heeft. Ik geloof in het zelf helend vermogen van mensen, dat men diep van binnen aanvoelt wat er nodig is om gezond  te blijven, maar niet zo goed weet waar te beginnen om effectief te kunnen zijn. Daarom zie ik het als een mooie kans om mijn kennis en kunde in te zetten en samen aan de slag  te gaan. Het doel is dat mensen beter toegerust zijn om stress het hoofd te bieden en de balans zich kan herstellen tussen privéleven en werk, hoofd en hart!.

Voor wie

De Qihealth activiteiten zijn bedoeld voor mensen die al langere tijd worstelen met de hoge eisen van deze moderne tijd en er op een gezondere en meer bevredigende manier mee om willen gaan. Mijn expertise zet ik in voor mensen die door stress gerelateerde klachten in hun dagelijks leven belemmerd worden in hun persoonlijke ontwikkeling, prestaties op het werk en/of privéleven.

De doelgroep:

  • Mensen die door aanhoudende stress vastlopen in privéleven en werk; met weinig reserves om er op eigen kracht uit te komen.
  • Organisaties en bedrijven die in hun personeelsbeleid het vitaal en gezond  houden van hun medewerkers centraal stellen; door voorlichting, workshops en trainingen op het gebied van werkdruk, stress en Burnout. 
  • Welzijnsinstellingen ter aanvulling op het bestaande aanbod.
  • Mantelzorg organisaties; Mantelzorgers (én hun dierbaren) voor wie de zorgtaken een te grote belasting vormen en zelfzorg in de knel komt.