Klankontspanning

“Innerlijke klankreis op weg naar herstel”

Het moderne leven heeft zijn spannende en leuke kanten maar wordt ook steeds drukker en veeleisender. We hebben toegang tot allerlei informatie waar we niet direct iets mee kunnen. Door steeds snellere communicatiemiddelen zoals WhatsApp, Facebook en Twitter zijn mensen altijd actief en bereikbaar, de kans dat je overprikkeld raakt is groot. Als we geen ‘time- out’ nemen krijgen we gezondheidsklachten. Klankontspanning schept dit rustpunt.

Hoe?

Klanken kunnen diep doordringen in het lichaam en vastzittende spanning  losweken waardoor een gevoel van rust ontstaat. De (geblokkeerde) energie kan zich transformeren en zijn oorspronkelijke weg vervolgen. Alles gaat weer stromen, je komt weer in beweging!

Voor wie?

Klankontspanning is bedoeld voor mensen met stress gerelateerde klachten zoals vermoeidheid, piekeren, nerveus  en gejaagd gevoel, migraine, rugpijn, gespannen schouder- en nek gebied. Maar ook voor mensen die zich futloos voelen, nergens meer energie voor op kunnen brengen. Of mensen die juist weer de draad willen oppakken, herstellende zijn van een burn-out. 

Wat doet klankontspanning precies ?

Klankontspanning is een totaalbeleving en neemt je mee op een innerlijke reis… Met gebruik van akoestische instrumenten, zoals klankschalen, een Oceaandrum en wind orgeltjes, ontstaat een uniek samenspel van trillingen (resonantieveld) die inwerken op diepere bewustzijnslagen. De aandacht richt zich meer naar binnen, naar wat je voelt. Het aangrijppunt is ieders persoonlijke belevingswereld en behoeften. 

Hoe

Liggend op een zachte mat of zittend in een stoel wordt je uitgenodigd om de klanken te ervaren. Het ‘klank bad’, zorgt voor een innerlijke lichamelijke, emotionele en mentale schoonmaak en vergroot daarmee jouw vitaliteit. Onnodige ballast mag je loslaten zodat je lichter en zorgelozer verder kan en durft te vertrouwen op eigen groeiproces en nieuwe ervaringen.  

“Klankontspanning geeft ruimte om te luisteren naar je innerlijke stem
en keuzes te maken die passen bij wie je bent”.

Klankontspanning via het contactformulier, individuele therapie en kleine groepen.