Do-In Yoga

Deze van oorsprong chinese yogavorm  (ca 500 v. Chr.), werd toen “Tao-Yin” genoemd is gebaseerd op de oosterse filosofie van Yin en Yang, de leer van de vijf elementen en de meridianen (energiebanen) waar de Qi doorheen stroomt. Do- In Yoga maakt gebruik van een integrale bewegingsmethode bestaande uit meditatietechnieken, ademhaling, balans, coördinatie, lenigheid- en krachtoefeningen.  Do-In Yoga wordt al langere tijd beoefend binnen de verschillende Oosterse disciplines, zoals Aikido, Chi-kung, Tai-Chi en Shiatsu. De Japanse Shiatsu meester en psycholoog Shizuto Masunaga (1925-1981) heeft Do-In Yoga verder doorontwikkeld. Wat betekent Do-In? Do wil zeggen ‘de weg vrijmaken’, In gaat over de richting en het doel van de weg ‘naar binnen’ naar persoonlijke groei en vitaliteit.

Voor wie?

Voor iedereen die stressklachten heeft en hierin vastloopt. Do-In Yoga hersteld een eventuele disbalans op mentaal, fysiek en emotioneel gebied en vergroot het gevoel van fitheid waardoor je steviger en met meer zelfvertrouwen in het leven staat. Deze bewegingsleer heeft tot doel een lang en gezond leven in harmonie met jezelf en de natuurlijke leefomgeving.

Doel van de lessen

Do-In Yoga werkt net als Qigong met de zachte helende werking van energie (Qi) bij bewustwording- en veranderingsprocessen. In de Do-In Yoga les staat het bewegen vanuit de Hara (buikgevoel) centraal, de plek  waar persoonlijke creativiteit, zelfgevoel, kracht en vitaliteit ontstaat. De oefeningen bestaan uit een serie fysieke strekkingen (Masunaga strekkingen) met gebruik van ademhalingstechnieken. Allerlei klachten kunnen verminderen door het strekken, masseren en bewegen van de ledematen waar de meridianen (energiebanen) langslopen. De oefeningen kunnen blokkades in het lichaam opheffen en de natuurlijke energiestroom in het lichaam herstellen. Stagnaties in energie worden op een vriendelijke rustige manier vrijgemaakt zodat de natuurlijke balans in het lichaam weer hersteld. Maar er kan ook een preventieve werking vanuit gaan, omdat de weerstand toeneemt en het lichaam door de oefeningen gezond, soepel en (veer)krachtig wordt.

Wanneer

Workshops op aanvraag voor organisaties en bedrijven. 

Kosten

Nader  te bepalen

Waar

Op locatie van opdrachtgever

Voor meer informatie of aanvraag opdracht gebruikt u het contactformulier. Wilt u andere lessen en data bekijken raadpleeg dan de agenda