Mindfulness trainingen

8 Weekse Mindfulness training ter verlichting van stressklachten 

Zeeën van tijd hebben, niet meer geleefd worden! Hoe doe je dat? Het is eenvoudiger dan je denkt, alles wat je op een dag doet, zoals lopen, afwassen of een krantje lezen doe je met volledige aandacht. Mindfulness betekent zien wat er echt is, wat zich kenbaar maakt herkennen en erkennen in het NU. Zonder erover te oordelen, ergens naar te streven of te willen veranderen. Zodat er ruimte ontstaat om te leven vanuit persoonlijke waarden en behoeften. Mindfulness is een mentale fitness, “als tandenpoetsen van de geest” en betekent inzicht krijgen hoe de geest werkt. Onze automatische neigingen om vanuit een impuls te reageren op prikkels uit onze leefomgeving. Iedereen herkent wel de impulsaankopen, de verleiding om snoepgoed dat bij de kassa ligt te pakken. 

Gedurende 8 weken leren we stap voor stap omgaan met de dwingende werking van de geest. We trainen de ‘monkey mind’, het steeds afgeleid zijn door gedachten die slingeren van tak naar tak en van geen ophouden weten. Tijdens de mindfulness oefeningen train je de geest opmerkzaam te zijn naar gedachten gevoelens en lichamelijke sensaties zonder erover te oordelen. Zodat je meer regie ervaart en minder een speelbal bent van dagelijkse drukte en verleidingen. 

Info en aanmelding via contactformulier of agenda tabblad. 

De kosten zijn 300 euro per persoon. De trainingen kunnen (deels) worden vergoed door de zorgverzekeraar. Vraag na bij uw zorgverzekering (aanvullend), gemeente WMO.